In urmatoarele randuri, o sa-ti demonstrez de ce ferma de fazani este o afacere cu viitor.
Draga viitorule antreprenor,
In Europa se cresc anual peste 22 de milioane de fazani, in timp ce in America de Nord se cresc aproximativ 9,5 milioane, aceasta industrie de crestere a fazanilor, avand o importanta majora in ceea ce priveste veniturile proprietarilor de crescatorii si ocuparea fortei de munca pentru localnici.
In Romania cel mai mare crescator de fazani ramane Romsilva cu o traditie de peste 80 de ani, fazanii fiind crescuti in anumite fazanerii din diferite judete din tara, toata productia de fazani fiind exportata catre tarile din vest, in special Italia.
Fazanul este in prezent, cu iepurele si mistretul, cea mai importanta specie de vanatoare. Caracteristicile esentiale ale habitatului pentru fazan include protectia in timpul clocitului, cresterea adecvata pana la maturitate si disponibilitatea produselor alimentare si in timpul iernii.
Pierderea habitatului, sub toate formele sale, este suspectat de a fi un contribuabil la decliul speciilor de fazani. Domeniile de habitat care sunt impadurite sunt distruse din cauza defrisarilor sau penru alte scopuri, astfel fazanii raman fara habitatul propriu. Oricare ar fi motivul pentru distrugerea semnificativa a habitatului, in cele din urma duce la disparitia locurilor de habitat si implicit a fazanilor numita extinctie.
Cresterea fazanilor atat pentru desfacere cat si pentru eliberarea lor in natura pentru vanat devine din ce in ce mai populara. In Occident proprietarii de terenuri au oportunitati foarte mari de venit din cresterea fazanilor si eliberarea lor pentru vanatoare.
Fazanii sunt renumiti pentru carnea lor deosebita, cu gust specific de vanat, extrem de apreciata si pentru penajul colorat. Aceste pasari sunt crescute, in conditii de captivitate, pentru imbunatatirea fondului de padure si de vanatoare, sau pentru productia industriala de carne.
Cresterea fazanilor poate fi privita ca un hobby sau ca o afacere in adevaratul sens al cuvantului. Cresterea fazanilor atat pentru desfacere cat si pentru eliberarea lor in natura pentru vanat devine din ce in ce mai populara.
Aici veti gasi ghidul complet destinat celor care doresc demararea unei crescatorii de fazani, acoperind toate aspectele legate de cresterea lor, voliere, diete, reproducere, etc.
Esti reticent la informatiile noi?
Nu cred ca este momentul ezitarilor, deoarece cu acest ghid vei gasi garantat succesul afacerii cu fazani.
Crezi ca poti devenii unul din putinii crescatori de fazani?
In acest ghid vei gasi toate informatiile necesare pentru a-ti construi propria fazanerie.
De ce o ferma de fazani si nu altceva?
Deoarece exista oportunitatea desfacerii fazanilor aici, in Romania, pe fondurile de vanatoare, cat si in afara tarii.
Voi trece in revista cateva titluri ale ghidului "Cresterea Fazanilor Pentru Profit"
Tu poti decide ce rasa de fazan vei creste; de aceea vei gasi informatii despre:
1. Fazanul comun
2. Fazanul mongol
3. Fazanul chinezesc gulerat
4. Fazanul auriu
5. Fazanul argintiu
6. Fazanul regal
7. Fazanul alb urecheat
8. Fazanul Mikado
Pentru a stii cat mai bine cum sa ii cresti intr-un mediu adecvat, am dezbatut“ Spravietuirea fazanului in mediul natural" pag. 10
De aici incolo, practic, incepe propria ta afacere, fiindca iti vom arata care este terenul cel mai bun pentru a construi voliera pentru fazani, dimensiunile constructiei, fundatie, materialele pe care trebuie sa le folosesti pag. 13
Iluminatul artificial ocupa un loc important in cresterea fazanilor pe care il vei gasi tratat pe larg impreuna cu un tabel (orele la care va trebui sa aprinzi sau sa stingi lumina, in functie de anotimp) pag. 18
Pentru ca ferma ta de fazani sa prospere, capitolul “reproducerea fazanilor” ocupa un loc important in ghidul "Cresterea Fazanilor Pentru Profit", de aceea il vei gasi la pag. 19
Incubarea cu closti pag. 22
Incubarea artificiala, temperatura la care trebuie incubate oualele, umiditatea din incubator, factori care pot peturba eclozarea puilor si metode de combatere a acestor factori pag. 23
Salubritatea incubatoarelor si eclozionatoarelor pag. 25
Cresterea puilor, spatiul destinat acestora, caldura necesara puilor, hranirea lor, ratii de hranire pag. 26
Minimum de specificatii cu principalii nutrient pag. 30
Vitaminele si mineralele cu specificatii pe perioadele de crestere si ratii sugerate pentru furajare pag. 31
Tabel cu consumul alimentar pentru 100 de fazani pana la varsata de 18 saptamani pag. 32
In cazul in care doriti sacrificarea fazanilor ti-am pregatit numeroase date cu privire la abatorizarea lor, personal necesar pentru taierea fazanilor, imobilizare si asomare in conformitate cu normele UE, oparirea, deplumarea, eviscerarea, instrumentarul necesar in abator pag. 33– 43
Sanatatea fazanilor, de asemenea, este importanta pentru ferma, de aceea, cele mai intalnite boli sunt dezbatute in capitolul "Bolile fazanilor"
Canibalismul si metodele de combatere a acesteia, montarea de inele sau ochelari, debecarea si moduri de debecare pag. 1
Coccidioza si masuri de profilaxie pag. 5
Micoplasmoza si tratamentul impotriva acestei boli pag. 7
Hexamita pag. 9
Newcastle(pseudopesta aviara) si metode de tratare a acestei boli cu vaccinuri pag. 10
Infestare cu coronavirus, raspandirea bolii, controlul infectiilor cu coronavirus pag. 11
Holera si moduri de tratare pag. 12
Virusul bolii lui Marek (MD) si vaccinuri impotriva acestei boli pag. 14
Prevenirea bolilor si masuri importante pentru pentru ferma de fazani pag. 15
Fonduri Nerambursabile Pentru Fazanerie
Sunt putini oameni in Romania care stiu cu adevarat la ce se refera aceste fonduri nerambursabile, dar si tu te poti numara printre ei, si tu poti beneficia de acesti bani fara sa ii returnezi, realizand propria ta afacere cu fazani.
In acest sens, Guvernul Romaniei a aprobat in luna Martie doua acte normative cu privire la reglementarea ajutoarelor de stat pentru producatorii agricoli. Prin aceste acte normative, crescatorii de pasari pot beneficia mai repede de sprijin financiar, ajutorul de stat
ridicandu-se la 360 de milioane de lei.
Nu este greu sa incepi o afacere, tot ceea ce trebuie sa faci este sa vrei cu adevarat sa demarezi acea afacere. Pe masura ce vei citi urmatoarele randuri vei vedea ce trebuie sa faci pentru a incepe o afacere cu fazani.
De ce sa fii un instrument la realizarea visului altuia cand poti sa fii tu propriul tau stapan? Sau pune-ti intrebarea: De ce as fi eu angajat? Fii sincer cu tine.
Cred ca si tu vrei sa fii bine cunoscut de catre ceilalti, sa te simti valoros, competent si respectat si orice om cred ca ar vrea sa se simta la fel. Acest imbold trezeste in tine vointa de a invinge, acea vointa care separa intotdeauna invingatorii de invinsi si succesele de insuccese.Incearca sa-ti aduci aminte de un eveniment memorabil din viata ta care te-a facut sa te simti fericit, implinit, aceeasi stare de bine o traiesti si cand ai propria afacere cu fazani. Scopul nostru este sa te ajutam sa actionezi pozitiv, pentru a trai frumos, pentru a depasi piedicile de zi cu zi, pentru a fi mai puternic si optimist in orice situatie.
Nu este necesar sa iei o foaie si sa scrii lucrurile de care ai nevoie pentru o afacere cu fazani deoarece am facut-o noi pentru tine.
De ce este necesar?
Pentru ca planificarea strategica a unei afaceri se refera la stabilirea unor obiective de afaceri pe termen lung, iar dezvoltarea si implementarea planurilor oficiale sunt necesare pentru a atinge aceste obiective.
De ce sa faci aceasta afacere?
Toti oamenii au anumite teluri in viata asa cum si tu ai, un scop personal, unul financiar sau unul pentru un anumit stil de viata, sa fii diferit fata de ceilalti.
Cu aceasta afacere poti ajunge la un nivel cand, tu poti decide la ce ora sa te trezesti, poti alege cand iti vei lua concediu, poti decide propiul tau venit.
Pentru a incepe ai 3 optiuni pe care le vei alege: poti cumpara oua de fazan, prin incubare vei obtine pui pe care ii vei valorifica la varsat optima; poti cumpara puii de fazan urmand sa fie valorificati la momentul potrivit; poti cumpara familii de fazani de la care vei obtine oua, si dupa incubare vor iesii puii care vor fi valorificati la timpul optim.
Este o pasare frumoasa si eleganta
Sunt foarte usor de crescu
Poate fi crescut si cu alte pasari de curte
Este adaptat la conditiile climaterice din tara noastra
Carnea este considerata o delicatesa fiind pasare de vanatoare
Desfacerea fazanilor se face atat in tarile vest-europene cat si in Romania
Poate fi crescut in voliere in aer liber; nu necesita contruirea de adaposturi speciale spre deosebire de alte pasari
Furajele pentru fazani se gasesc usor si nu sunt scumpe
Nu consuma multe furaje ( 100 de fazani in crestere, timp de 18 saptamani vor avea nevoie de cca 600 kg/furaje), sunt usor de crescut, la fel ca in cazul cresterii altor tipuri de pasari. Fazanii au nevoie de o dieta bogata in proteine si carbohidrati, pentru a avea o sanatate optima.
In acest ghid este dezvoltat un plan si pentru abatorizarea fazanilor, avand informatii despre planul unui abator, dimensiuni, instrumentarul necesar, pasii care trebuie parcursi pentru ca un fazan sa fie asomat, si normele de asomare ale UE.
Pachetul "Cresterea Fazanilor Pentru Profit" include si cartea “Crescatoria de fazani”, o carte scrisa cu ajutorul unor crescatori de fazani. Lucrarea in sine are 94 de pagini si pe langa alte informatii utile veti gasi urmatoarele:
Cresterea fazanilor in sistem extensiv
Cresterea fazanilor in sistem semiintensiv
Cresterea fazanilor in sistem intensiv
Cresterea puilor de fazani
Cresterea in captivitate si in puiernite
Productia de oua la fazani
Incubarea artificiala
Incubarea naturala
Hranirea fazanilor in conditii casnice
Hranirea puilor de fazan
Modele de ratie pentru puii de fazan
Hranirea fazanilor adulti
Adaparea fazanilor
Colonizarea cu fazani
Dorinta noastra a fost aceea de a raspunde la intrebarile celor care vor sa-si dezvolte o afacere cu fazani, putand beneficia de toate cunostintele de crestere a fazanilor, realizand un profit considerabil prin aceasta afacere. Sunt nenumarate modalitati de crestere a fazanilor, la fel cum exista multe modalitati de crestere a puilor, prin urmare ne-am propus sa elaboram acest ghid complet.
Metodele de crestere pot fi multe, dar aceste metode folosite de cei care au beneficiat de ghidul nostru, recomanda a fi calea cea mai buna catre o afacere de succes. Cu acest pachet, cei care il vor citi vor fi incurajati sa porneasca o afacere cu fazani, sau pentru cei care au inceput deja, sa fie un suport informativ.
Scopul principal al acestui proiect o fost imbunatatirea performantelor de crestere a fazanilor in sistem intensiv si nu numai pentru productia de carne si repopularea fondurilor de vanatoare.Au fost avute in vedere productia de oua, fertilitatea, incubatia, consumul de furaje si grutatea corporala, precum si informatii si tehnici de prelucrare a carcaselor pentru consum.
De aceea, o sa redam cateva informatii referitoare la cresterea fazanilor:
La fel ca toate speciile de pasari, fazanul are nevoie de o hrana adecvata necesara pentru a sustine cea mai buna crestere. Cea mai simpla metoda de hranire a fazanilor, este aceea de a cumpara produse alimentare special create pentru fazani, deoarece acestea asigura cantitatea potrivita de proteine necesare pentru diferite etape de crestere.
In cazul in care vreti sa preparati furajele pentru aceste pasari asigurati-va ca acel aliment contine materiile prime care sa ofere urmatoarele substante nutritive: vitamina A, vitamina E, vitamina K, complexul de vitamine B, minerale, sodium, calciu, etc.
Adaposturile trebuie construite in mod corespunzator si cu o buna ventilatie; se folosesc plase de plastic pentru acoperirea volierelor (vezi planul de afacere); spatiul necesar pentru fiecare fazan trebuie sa fie de minim 2 metri patrati, etc.
In concluzie cresterea fazanilor este o afacere viabila in Romania la momentul actual, aceasta putandu-se demara cu costuri reduse, ulterior ferma se poate extinde.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
In urmatoarele randuri, o sa-ti demonstrez de ce ferma de fazani este o afacere cu viitor.
Draga viitorule antreprenor,
In Europa se cresc anual peste 22 de milioane de fazani, in timp ce in America de Nord se cresc aproximativ 9,5 milioane, aceasta industrie de crestere a fazanilor, avand o importanta majora in ceea ce priveste veniturile proprietarilor de crescatorii si ocuparea fortei de munca pentru localnici.
In Romania cel mai mare crescator de fazani ramane Romsilva cu o traditie de peste 80 de ani, fazanii fiind crescuti in anumite fazanerii din diferite judete din tara, toata productia de fazani fiind exportata catre tarile din vest, in special Italia.
Fazanul este in prezent, cu iepurele si mistretul, cea mai importanta specie de vanatoare. Caracteristicile esentiale ale habitatului pentru fazan include protectia in timpul clocitului, cresterea adecvata pana la maturitate si disponibilitatea produselor alimentare si in timpul iernii.
Pierderea habitatului, sub toate formele sale, este suspectat de a fi un contribuabil la decliul speciilor de fazani. Domeniile de habitat care sunt impadurite sunt distruse din cauza defrisarilor sau penru alte scopuri, astfel fazanii raman fara habitatul propriu. Oricare ar fi motivul pentru distrugerea semnificativa a habitatului, in cele din urma duce la disparitia locurilor de habitat si implicit a fazanilor numita extinctie.
Cresterea fazanilor atat pentru desfacere cat si pentru eliberarea lor in natura pentru vanat devine din ce in ce mai populara. In Occident proprietarii de terenuri au oportunitati foarte mari de venit din cresterea fazanilor si eliberarea lor pentru vanatoare.
Fazanii sunt renumiti pentru carnea lor deosebita, cu gust specific de vanat, extrem de apreciata si pentru penajul colorat. Aceste pasari sunt crescute, in conditii de captivitate, pentru imbunatatirea fondului de padure si de vanatoare, sau pentru productia industriala de carne.
Cresterea fazanilor poate fi privita ca un hobby sau ca o afacere in adevaratul sens al cuvantului. Cresterea fazanilor atat pentru desfacere cat si pentru eliberarea lor in natura pentru vanat devine din ce in ce mai populara.
Aici veti gasi ghidul complet destinat celor care doresc demararea unei crescatorii de fazani, acoperind toate aspectele legate de cresterea lor, voliere, diete, reproducere, etc.
Esti reticent la informatiile noi?
Nu cred ca este momentul ezitarilor, deoarece cu acest ghid vei gasi garantat succesul afacerii cu fazani.
Crezi ca poti devenii unul din putinii crescatori de fazani?
In acest ghid vei gasi toate informatiile necesare pentru a-ti construi propria fazanerie.
De ce o ferma de fazani si nu altceva?
Deoarece exista oportunitatea desfacerii fazanilor aici, in Romania, pe fondurile de vanatoare, cat si in afara tarii.
Voi trece in revista cateva titluri ale ghidului "Cresterea Fazanilor Pentru Profit"
Tu poti decide ce rasa de fazan vei creste; de aceea vei gasi informatii despre:
1. Fazanul comun
2. Fazanul mongol
3. Fazanul chinezesc gulerat
4. Fazanul auriu
5. Fazanul argintiu
6. Fazanul regal
7. Fazanul alb urecheat
8. Fazanul Mikado
Pentru a stii cat mai bine cum sa ii cresti intr-un mediu adecvat, am dezbatut“ Spravietuirea fazanului in mediul natural" pag. 10
De aici incolo, practic, incepe propria ta afacere, fiindca iti vom arata care este terenul cel mai bun pentru a construi voliera pentru fazani, dimensiunile constructiei, fundatie, materialele pe care trebuie sa le folosesti pag. 13
Iluminatul artificial ocupa un loc important in cresterea fazanilor pe care il vei gasi tratat pe larg impreuna cu un tabel (orele la care va trebui sa aprinzi sau sa stingi lumina, in functie de anotimp) pag. 18
Pentru ca ferma ta de fazani sa prospere, capitolul “reproducerea fazanilor” ocupa un loc important in ghidul "Cresterea Fazanilor Pentru Profit", de aceea il vei gasi la pag. 19
Incubarea cu closti pag. 22
Incubarea artificiala, temperatura la care trebuie incubate oualele, umiditatea din incubator, factori care pot peturba eclozarea puilor si metode de combatere a acestor factori pag. 23
Salubritatea incubatoarelor si eclozionatoarelor pag. 25
Cresterea puilor, spatiul destinat acestora, caldura necesara puilor, hranirea lor, ratii de hranire pag. 26
Minimum de specificatii cu principalii nutrient pag. 30
Vitaminele si mineralele cu specificatii pe perioadele de crestere si ratii sugerate pentru furajare pag. 31
Tabel cu consumul alimentar pentru 100 de fazani pana la varsata de 18 saptamani pag. 32
In cazul in care doriti sacrificarea fazanilor ti-am pregatit numeroase date cu privire la abatorizarea lor, personal necesar pentru taierea fazanilor, imobilizare si asomare in conformitate cu normele UE, oparirea, deplumarea, eviscerarea, instrumentarul necesar in abator pag. 33– 43
Sanatatea fazanilor, de asemenea, este importanta pentru ferma, de aceea, cele mai intalnite boli sunt dezbatute in capitolul "Bolile fazanilor"
Canibalismul si metodele de combatere a acesteia, montarea de inele sau ochelari, debecarea si moduri de debecare pag. 1
Coccidioza si masuri de profilaxie pag. 5
Micoplasmoza si tratamentul impotriva acestei boli pag. 7
Hexamita pag. 9
Newcastle(pseudopesta aviara) si metode de tratare a acestei boli cu vaccinuri pag. 10
Infestare cu coronavirus, raspandirea bolii, controlul infectiilor cu coronavirus pag. 11
Holera si moduri de tratare pag. 12
Virusul bolii lui Marek (MD) si vaccinuri impotriva acestei boli pag. 14
Prevenirea bolilor si masuri importante pentru pentru ferma de fazani pag. 15
Fonduri Nerambursabile Pentru Fazanerie
Sunt putini oameni in Romania care stiu cu adevarat la ce se refera aceste fonduri nerambursabile, dar si tu te poti numara printre ei, si tu poti beneficia de acesti bani fara sa ii returnezi, realizand propria ta afacere cu fazani.
In acest sens, Guvernul Romaniei a aprobat in luna Martie doua acte normative cu privire la reglementarea ajutoarelor de stat pentru producatorii agricoli. Prin aceste acte normative, crescatorii de pasari pot beneficia mai repede de sprijin financiar, ajutorul de stat
ridicandu-se la 360 de milioane de lei.
Nu este greu sa incepi o afacere, tot ceea ce trebuie sa faci este sa vrei cu adevarat sa demarezi acea afacere. Pe masura ce vei citi urmatoarele randuri vei vedea ce trebuie sa faci pentru a incepe o afacere cu fazani.
De ce sa fii un instrument la realizarea visului altuia cand poti sa fii tu propriul tau stapan? Sau pune-ti intrebarea: De ce as fi eu angajat? Fii sincer cu tine.
Cred ca si tu vrei sa fii bine cunoscut de catre ceilalti, sa te simti valoros, competent si respectat si orice om cred ca ar vrea sa se simta la fel. Acest imbold trezeste in tine vointa de a invinge, acea vointa care separa intotdeauna invingatorii de invinsi si succesele de insuccese.Incearca sa-ti aduci aminte de un eveniment memorabil din viata ta care te-a facut sa te simti fericit, implinit, aceeasi stare de bine o traiesti si cand ai propria afacere cu fazani. Scopul nostru este sa te ajutam sa actionezi pozitiv, pentru a trai frumos, pentru a depasi piedicile de zi cu zi, pentru a fi mai puternic si optimist in orice situatie.
Nu este necesar sa iei o foaie si sa scrii lucrurile de care ai nevoie pentru o afacere cu fazani deoarece am facut-o noi pentru tine.
De ce este necesar?
Pentru ca planificarea strategica a unei afaceri se refera la stabilirea unor obiective de afaceri pe termen lung, iar dezvoltarea si implementarea planurilor oficiale sunt necesare pentru a atinge aceste obiective.
De ce sa faci aceasta afacere?
Toti oamenii au anumite teluri in viata asa cum si tu ai, un scop personal, unul financiar sau unul pentru un anumit stil de viata, sa fii diferit fata de ceilalti.
Cu aceasta afacere poti ajunge la un nivel cand, tu poti decide la ce ora sa te trezesti, poti alege cand iti vei lua concediu, poti decide propiul tau venit.
Pentru a incepe ai 3 optiuni pe care le vei alege: poti cumpara oua de fazan, prin incubare vei obtine pui pe care ii vei valorifica la varsat optima; poti cumpara puii de fazan urmand sa fie valorificati la momentul potrivit; poti cumpara familii de fazani de la care vei obtine oua, si dupa incubare vor iesii puii care vor fi valorificati la timpul optim.
Este o pasare frumoasa si eleganta
Sunt foarte usor de crescu
Poate fi crescut si cu alte pasari de curte
Este adaptat la conditiile climaterice din tara noastra
Carnea este considerata o delicatesa fiind pasare de vanatoare
Desfacerea fazanilor se face atat in tarile vest-europene cat si in Romania
Poate fi crescut in voliere in aer liber; nu necesita contruirea de adaposturi speciale spre deosebire de alte pasari
Furajele pentru fazani se gasesc usor si nu sunt scumpe
Nu consuma multe furaje ( 100 de fazani in crestere, timp de 18 saptamani vor avea nevoie de cca 600 kg/furaje), sunt usor de crescut, la fel ca in cazul cresterii altor tipuri de pasari. Fazanii au nevoie de o dieta bogata in proteine si carbohidrati, pentru a avea o sanatate optima.
In acest ghid este dezvoltat un plan si pentru abatorizarea fazanilor, avand informatii despre planul unui abator, dimensiuni, instrumentarul necesar, pasii care trebuie parcursi pentru ca un fazan sa fie asomat, si normele de asomare ale UE.
Pachetul "Cresterea Fazanilor Pentru Profit" include si cartea “Crescatoria de fazani”, o carte scrisa cu ajutorul unor crescatori de fazani. Lucrarea in sine are 94 de pagini si pe langa alte informatii utile veti gasi urmatoarele:
Cresterea fazanilor in sistem extensiv
Cresterea fazanilor in sistem semiintensiv
Cresterea fazanilor in sistem intensiv
Cresterea puilor de fazani
Cresterea in captivitate si in puiernite
Productia de oua la fazani
Incubarea artificiala
Incubarea naturala
Hranirea fazanilor in conditii casnice
Hranirea puilor de fazan
Modele de ratie pentru puii de fazan
Hranirea fazanilor adulti
Adaparea fazanilor
Colonizarea cu fazani
Dorinta noastra a fost aceea de a raspunde la intrebarile celor care vor sa-si dezvolte o afacere cu fazani, putand beneficia de toate cunostintele de crestere a fazanilor, realizand un profit considerabil prin aceasta afacere. Sunt nenumarate modalitati de crestere a fazanilor, la fel cum exista multe modalitati de crestere a puilor, prin urmare ne-am propus sa elaboram acest ghid complet.
Metodele de crestere pot fi multe, dar aceste metode folosite de cei care au beneficiat de ghidul nostru, recomanda a fi calea cea mai buna catre o afacere de succes. Cu acest pachet, cei care il vor citi vor fi incurajati sa porneasca o afacere cu fazani, sau pentru cei care au inceput deja, sa fie un suport informativ.
Scopul principal al acestui proiect o fost imbunatatirea performantelor de crestere a fazanilor in sistem intensiv si nu numai pentru productia de carne si repopularea fondurilor de vanatoare.Au fost avute in vedere productia de oua, fertilitatea, incubatia, consumul de furaje si grutatea corporala, precum si informatii si tehnici de prelucrare a carcaselor pentru consum.
De aceea, o sa redam cateva informatii referitoare la cresterea fazanilor:
La fel ca toate speciile de pasari, fazanul are nevoie de o hrana adecvata necesara pentru a sustine cea mai buna crestere. Cea mai simpla metoda de hranire a fazanilor, este aceea de a cumpara produse alimentare special create pentru fazani, deoarece acestea asigura cantitatea potrivita de proteine necesare pentru diferite etape de crestere.
In cazul in care vreti sa preparati furajele pentru aceste pasari asigurati-va ca acel aliment contine materiile prime care sa ofere urmatoarele substante nutritive: vitamina A, vitamina E, vitamina K, complexul de vitamine B, minerale, sodium, calciu, etc.
Adaposturile trebuie construite in mod corespunzator si cu o buna ventilatie; se folosesc plase de plastic pentru acoperirea volierelor (vezi planul de afacere); spatiul necesar pentru fiecare fazan trebuie sa fie de minim 2 metri patrati, etc.
In concluzie cresterea fazanilor este o afacere viabila in Romania la momentul actual, aceasta putandu-se demara cu costuri reduse, ulterior ferma se poate extinde.